Betongplatta

Betongplatta, även kallad platta på mark, är den vanligaste grunden för nya hus och villor. Att gjuta en betongplatta är en process som kräver både kunskap och noggranna förberedelser. Genom att anlita entreprenörer med gedigen erfarenhet och expertis kan du vara säker på att plattan blir gjuten på rätt sätt och med högsta kvalitet.

Vi är experter på att konstruera robusta, hållbara och jämnt fördelade betongplattor som är perfekta för att bygga bostäder. Vi brinner för kvalitet och kundnöjdhet. Med erfarna hantverkare och moderna metoder garanterar vi att ditt projekt blir precis som du vill ha det. Vi lyssnar på dina önskemål och tar fram en skräddarsydd lösning som passar just dina behov.

För oss är varje projekt unikt. Vi lägger stor vikt vid detaljer och ser till att varje betonggjutning utförs med precision och professionalism. Du kan vara säker på att du får ett resultat som varar i många, många år framöver. Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert! Vi berättar gärna mer om vad vi kan göra för dig och ditt projekt.

 

Fördelar med platsgjuten betongplatta på mark

Platsgjuten betongplatta på mark är ett bra alternativ för många husprojekt. Den erbjuder en rad fördelar, såsom stabilitet, energieffektivitet, fuktsäkerhet och flexibilitet.

Om betongplattor

Betongplatta, även känd som en gjuten betongplatta, är en plan och horisontell yta av betong som vanligtvis används som grund för byggnader eller som en solid bas för golvkonstruktioner. Här är några viktiga saker att tänka på när det gäller betongplattor:

  • Användning: Betongplattor används oftast som bas för byggnader som hus, garage, industriella anläggningar och liknande. De fungerar som ett stabilt underlag för att stödja byggnadens vikt.
  • Plats: Innan en betongplatta gjuts måste marken förberedas noggrant för att för att få marken jämn och stabil. Hur mycket arbete som krävs beror på markförhållandena.
  • Armering: För att förstärka betongplattan och minska risken för sprickbildning används oftast armering av stålstänger eller armeringsnät som läggs ut innan betongen hälls. Armeringen hjälper till att fördela belastningen jämnt över plattan och ökar dess hållbarhet.
  • Gjutning: Betongen hälls över förberedd yta och jämnas ut för att bilda den platta ytan. Processen för gjutning kan variera beroende på storleken och kraven för det specifika projektet, och kan inkludera användning av formar för att definiera plattans kanter och dimensioner.
  • Torkning och härdning: Efter att betongen har hällts måste den torka och härda under en viss tid. Under denna tid är det viktigt att betongen skyddas från fukt och att eventuell torkning sker jämnt för att minimera risken för sprickbildning.
Husgrund, betongplatta

Betongplatta på mark

Våra tjänster

Vi specialiserar oss på ett brett utbud av betongtjänster som husgrunder – villaplattor, stödmurar, gjutning av betonggolv, betongpumpning, betongstommar, betongplattor, industriplattor och thermomur. Välkommen till Lindmans Betong – din pålitliga partner för betongarbeten och ditt betongföretag i Stockholm!